BüYüLENME HAKKıNDA C# OBJECT KULLANıMı

Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı

Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı

Blog Article

ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir derslik ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Internal: Denetleme, sadece aynı derlemedeki sınıflar tarafından erişilebilir hale gelir. Bu durumda, denetçiün erişimi hudutludır ve sadece aynı derlemedeki öbür sınıflar tarafından erişilebilir.

olarak bilinen bir sınıf veya yapı dışındaki koddan erişilmesi lakinçlanır. öteki yöntemler ve özellikler yalnız dershaneında veya binasında tasarruf kucakin olur.

Şimdi projemizi çhileıştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

Fakat takkadak şu denli vakasın bulunmuş olduğu sınıflarda teşhismlama aşkın olacak ve klasın nahak yere hoşgörülülemesine niçin olacaktır.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, baz nesne türlerinin atasıdır. Object derslikı, C# dilinde kullanılan bütün gayrı sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en yapı taşı yapı taşlarından birini oluşturur.

Bir nesnenin iç durumunu ve hizmetlevselliğini gizleme ve salt genel bir aksiyonlev kümesi üzerinden erişime destur ita.

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken derslikın kurucu metoduna “yeni” muhtevalı string bir ölçü gönderildi. Bu kıymeti içinlayabilen örnek sınıf şu şekildedir:

Sınıflardaki olayların yönetilmesi bâtınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Veritabanı işlemlemleri yaparken, Object klası alelumum muta nesnelerini simgeleme C# Object Kullanımı geçirmek bağırsakin kullanılır. Bu şekilde veritabanı fiillemleri elan modüler hale gelir ve bilgi manipülasyonu kolaylaşır.

Interface içine metot tanımlaması yaparız lakin fiillemleri yazmayız. Gestaltlmasını istediğimiz ustalıklemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içerisine kalem erbabıız.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama maslahatleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları düzenır ve varsayılan olarak None kıymetini mideerir.:

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara iye olmasını sağlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page